Er werden stakingen aangekondigd bij BPost, uw pakketje kan hierdoor mogelijks vertraging oplopen. Onze excuses hiervoor.

Er werden stakingen aangekondigd bij BPost, uw pakketje kan hierdoor mogelijks vertraging oplopen. Onze excuses hiervoor.

Er werden stakingen aangekondigd bij BPost, uw pakketje kan hierdoor mogelijks vertraging oplopen. Onze excuses hiervoor.

Er werden stakingen aangekondigd bij BPost, uw pakketje kan hierdoor mogelijks vertraging oplopen. Onze excuses hiervoor.

Er werden stakingen aangekondigd bij BPost, uw pakketje kan hierdoor mogelijks vertraging oplopen. Onze excuses hiervoor.

Er werden stakingen aangekondigd bij BPost, uw pakketje kan hierdoor mogelijks vertraging oplopen. Onze excuses hiervoor.

28 March 2020

Antioxidanten, een extra ondersteuning voor het lichaam

De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan antioxidanten en vrije radicalen. Tijd om er even bij stil te staan.

  1. Vrije radicalen

Vrije radicalen zijn toxische stoffen die vrijkomen door tal van processen zoals enerzijds eigen lichaamsprocessen zoals onze ademhaling en onze spijsvertering.

Anderzijds kunnen vrije radicalen ook via externe factoren in ons lichaam vrijkomen.

Voorbeelden van externe bronnen:

  • Tabaksrook en alcohol
  • Geneesmiddelen maar ook anticonceptiepillen.
  • Milieuverontreiniging
  • Uv-straling van de zon
  • Bewerkte voeding en frisdrank
  • Zware lichamelijke inspanning en overbelasting of juist te weinig beweging
  • Lichamelijke en geestelijke stress
  • Infecties en ontstekingen

Een kleine hoeveelheid vrije radicalen hebben ook een nuttige functie nl. het opruimen van bacteriën.

Het overschot aan niet opgeruimde vrije radicalen kunnen schade veroorzaken aan de cellen en tal van ziektes veroorzaken.

Men noemt dit oxidatieve stress. Dit leidt dan weer tot ontstekingen en ontstekingen leiden tot een teveel aan vrije radicalen, die op hun beurt weer ontstekingen veroorzaken.

Vrije radicalen en oxidatieve stress veroorzaken schade aan:

  • Hart- en bloedvaten - bloeddruk
  • Gewrichten
  • Immuunsysteem
  • De hersenen
  • Huid
  • De ogen
  • Verminderde vruchtbaarheid
  • Ouderdomsvlekken

Antioxidanten

Antioxidanten zijn stoffen die beschadigingen door vrije radicalen verminderen of voorkomen.

De groep antioxidanten bestaat uit vitaminen, mineralen en bioflavonoïden.

Ze vangen en neutraliseren het overschot aan vrije radicalen en daarmee helpen ze onze cellen en weefsels helpen te beschermen tegen aantasting. Dit is wetenschappelijk bewezen door EFSA (European Food Safety Authority). Bij voldoende antioxidanten treedt er geen beschadiging op.

Een tekort aan antioxidanten kan verschillende oorzaken hebben.

  • Lichamelijke en geestelijke stress.
  • Ziekten
  • Te weinig inname of verstoorde opname van de nodige voedingsstoffen
  • Verhoogde behoefte aan antioxidanten(dit is individueel bepaald).
  • Mensen met bepaalde ziekten zoals chronische ontstekingsziekten.
  • Alcoholisten en rokers

  1. Soorten Antioxidanten

Er zijn enzymatische antioxidanten en niet-enzymatische antioxidanten. De laatste haal je uit voeding. Hieronder vind je de niet-enzymatische antioxidanten die waardevol kunnen zijn voor een goede gezondheid.

Granaatappel, Punica granatum:

Uit diverse recente onderzoeken blijkt de granaatappel tal van positieve werkingen te hebben op het lichaam. De extracten van granaatappel vormen een blokkering van de enzymen die gewrichtsontstekingen veroorzaken. De granaatappel bevat flavonoïden die zowel antioxidanten als ontstekingsremmende eigenschappen bevatten. Ook beschermt de granaatappel het kraakbeen. Studies tonen aan dat de aanwezigheid van isoflavonen een beschermende en remmende werking hebben op de vorming van prostaatkanker. Het gebruik van de granaatappel doet ook de PSA (Prostaat specifiek antigen) dalen.

Verder worden aan de granaatappel ook volgende eigenschappen toegeschreven: vermindering van de cholesterol, bloeddrukregulerend, kankerpreventief, preventie van aderverkalking, leverbeschermend, preventie van hart-en bloedvatenaandoeningen bij diabetici. Verder wordt ook een positieve werking vernoemd bij allergie, darmproblemen zoals ziekte van Crohn, psoriasis, eczeem, huidkanker en menopauzeklachten.

Noni, Morinda citrifolia:

Noni wordt ook aangeraden bij huidproblemen ten gevolge van stress en darmproblemen. Noni wordt ook beschreven in de behandeling van ingewandsparasieten, voedselvergiftiging, luchtwegproblemen.

De plant wordt meer en meer onderzocht naar zijn waarde aan antioxidanten. Er zijn studies van het Amerikaans National Cancer Institute waarin vermeldingen zijn over de werking van noni naar borstkankerpreventie. Ander onderzoek wijst op zijn anti-inflammatoire werking bij artrose. Volgens de traditionele Polynesische geneeskunde werkt noni bij baarmoederkrampen, darmproblemen, urineweginfecties, diabetes en leveraandoeningen. Morinda citrifolia bevordert de immuniteit, verhoogt de energie en levenskracht, is werkzaam op cellulair niveau en bevordert de opbouw van de celstructuur. Ook vertoont het regelmatig gebruik van noni-sap een verbetering op de huid bij acné en oedeem.

Goji, Lycium barbarum:

Goji sap is rijk aan anti-oxidanten en essentiële voedingsstoffen en helpt de natuurlijke weerstand versterken.

Goji sap geeft meer energie, is werkzaam bij overmatige vermoeidheid, is stress reducerend, verhoogt de concentratie en verbetert de slaap.Ze versterken het immuunsysteem, verbeteren de oogfunctie en beschermen de lever. Ook bevorderen ze de spermaproductie en verbeteren ze de bloedsomloop. Ook zouden ze een belangrijke anti-carcinogene werking hebben. Dit wil zeggen dat ze helpen het ontstaan van kanker te voorkomen en dit door hun hoge gehalte aan antioxidanten.

Deze bovenstaande vruchten vind je terug in de MNG plus, een product dat heel erg geschikt is voor mensen die wat verzwakt zijn, zwaar ziek geweest zijn en hun energie terug moeten opbouwen. Het is een ondersteuning bij burn-out, chronisch vermoeidheidssyndroom, concentratiestoornissen, darmproblemen en virale infecties.

Gebruik:

2 x 10 ml per dag in water

Bekijk meer berichten

Bekijk alle blogberichten
vorige
volgende
Back to top